Prodaja stanova Beograd

Prodaja stanova Beograd

Kupujete stan u Beogradu? Veliki izbor aktuelnih oglasa - prodaja stanova Beograd. Filtritajte oglase i pronađite svoj savršen dom iz snova danas!

Novi oglasi na e-mail ili preko push notifikacija
beograd mapa
Prikaz na mapi

Deo grada:
Klikom na dugme ispod selektuj ostale lokacije:

Cena (u €):

Kvadratura (u m2):

Struktura:

Tip gradnje:

Stanje objekta:

Grejanje:

Sprat:
Sprat od do:

3D tura i video snimak

Dodatne opcije:

Novi oglasi na e-mail
ili preko push notifikacija
Podeli stranicu
sa prijateljima

Filteri
Mapa
Klikni ovde, kopiraj link i pošalji prijatelju
Sortiraj oglase:
Po preporuci

Beograd - Aktuelni oglasi za prodaju stanova

Broj oglasa: 3800
Broj oglasa: 3800
  • ...

Najčešća pitanja i odgovori koji interesuju osobe koje žele da kupe stan u Beogradu
Šta znači kapara prilikom kupovine stana?
Kapara je novčana zaštita prodavca i kupca, garantuje da će nekretnina biti prodata kupcu koji je predao. Definiše se preugovorom i uglavnom iznosi 10% ukupne cene nekretnine.
Iznos kapare se definiše u predugovoru, dok se ukupan iznos cene nekretnine definiše u kupoprodajnom ugovoru.
Ukoliko kupac otkaže kupovinu, prodavac ima pravo da zadrži kaparu. Ukoliko prodavac otkaže kupovinu, kupac ima pravo na dvostruki iznos kapare.
Šta je porez na kapitalnu dobit za kupovinu stana?
Ukoliko kupac kupi nekretninu koju kasnije proda po višoj ceni, dužan je da plati porez na zaradu koju je ostvario. Na zaradu u ostvarenoj razlici u ceni se plaća porez na kapitalnu dobit.
Porez na kapitalnu dobit iznosi 15% od razlike koju ste ostvarili prilikom prodaje stana.
Primer: ukoliko kupite stan za 70.000 € i prodate isti za 100.000 €, dužni ste da platite porez na kapitalnu dobit 4.500 €.
Porez na kapitalnu dobit ćete izbeći ili umanjiti u sledećim slučajevima:
  • izbeći ćete porez ukoliko ste kupili stan pre 10 ili više godina;
  • izbeći ćete porez ukoliko ste stan nasledili iz prvog naslednog reda;
  • izbeći ćete porez ukoliko sav novac od prodaje uložite u kupovinu drugog stana u roku od 90 dana;
  • za renoviranje stana, potrebno je sačuvati račune kao dokaz da ste ulagali u stan kako bi se smanjio porez na kapitalnu dobit;
Kada kupac ima pravo na povraćaj PDV-a prilikom kupovine stana?
Za kupovinu prvog stana u novogradnji kupac ima pravo na povraćaj PDV-a. Uslov je da od sredine 2006. godine do danas nema nekretninu na svoje ime.
Svako fizičko lice sa minimum 18 godina, državljanstvom naše zemlje i prebivalištem u Srbiji ima pravo na refundiranje PDV-a prilikom kupovine prve nekretnine.
PDV se vraća kupcu za kupovinu nekretnine od 40 m². Ukoliko je nekretnina veće kvadrature, porez će se refundirati za 40 m², a ostali članovi porodice imaju pravo na povraćaj po 15 m² (računaju se i maloletna deca).
Primer: ukoliko ste tročlana porodica i zanima vas prodaja trosobnih stanova na Vračaru od 100 m², za kupovinu takvog stana refundiraće vam se porez za 70 m² (40 m² za kupca koji prvu put kupuje stan i po 15 m² za preostala 2 člana porodice). U ovom slučaju platićete porez samo za preostalih 30 m².
Od trenutka podnošenja zahteva potrebno je mesec dana za krajnje rešenje o povraćaju poreza, nakon dobijanja rešenja kupac može očekivati isplatu PDV-a na svoj dinarski tekući račun u roku od 15 dana.
Koji delovi grada su najbolje povezani sa centrom Beograda?
Zeleni venac predstavlja okretnicu 15 autobuskih linija koje direktno povezuju centar sa Zemunom, Rakovicom, Novim Beogradom i Miljakovcem. Ukoliko želite da živite u mirnijem delu grada, savetujemo da posetite stranicu prodaja stanova Zvezdara i pronađite komforan porodični stan. Zvezdara je povezana direktnom tramvajskom linijom sa centrom grada. Popularna mesta za život porodica sa decom su: Čukarica, Rakovica, Žarkovo, Banovo brdo i Petlovo brdo. Sa Banovog brda postoji direktna tramvajska linija do centra, dok se iz drugih pomenutih delova grada postoji direktna povezanost sa Banovim brdom. Veliku potražnju beleži pretraga prodaja stanova Karaburma.