Prodaja stanova Beograd

Broj oglasa: 4175
Broj oglasa: 4175
Filtriraj oglase (4175)

beograd mapa
Prikaz oglasa na mapi

Lokacije:Klikni ovde, kopiraj link i pošalji prijatelju
Sortiraj oglase:


Pošalji oglase prijatelju
Kopiraj link


Sačuvaj pretragu, uključi obaveštenja i obavestićemo te kada se pojave novi oglasi za prodaju stanova u Beogradu.

Strana 1 od 279

Najtraženije, grad Beograd:

Beograd ima 17 gradskih opština i preko 1 500 000 stanovnika. Broj stanovnika je u stalnom porastu zbog ogromnog interesovanja stanovništva širom Srbije i šire za život u Beogradu. Najpopularniji delovi grada su centralni delovi koji su odlično pozicionirani, prometni i dobro povezani sa svim delovima grada. Prednost pri odabiru mesta za kupovinu nekretnine svakako imaju delovi grada koji su naseljeni, imaju dobru povezanost, veliki broj institucija i drugih sadržaja važnih za svakodnevni život. Ukoliko ne poznajete dobro Beograd, agencija može mnogo pomoći tako što će vam reći koji se stanovi uklapaju u vaše potrebe što se tiče lokacije. Naravno, u obzir se može uzeti i kuća, a ne samo stanovi Beograd. Zadatak koji ima agencija jeste da vam obezbedi balans između lokacije, kvaliteta, cene i vaših specifičnih potreba. Uz ponudu kuća i stanova, agencija pruža i pravnu zaštitu. U nekim slučajevima kuća koja je udaljena od vaše odabrane lokacije može biti odlična izbor kada se sagleda situacija u celosti.
Beograd je prestonica Srbije, grad sa bogatim istorijskim i kulturnim nasleđem. S obzirom da je najveći i najrazvijeniji grad, kupovina stana u Beogradu može postati jedna od boljih životnih odluka. Bez obzira na razlog kupovine, stan ili kuća na dobrim lokacijama u Beogradu mogu doneti profit jer su tražene i njihova vrednost vremenom raste.
Kontinuirani rast broja stanovnika i velika potražnja za nekretninama su direktno povezane, tako da sa povećanjem potražnje dolazi do skoka vrednosti cene kvadrata u Beogradu, najviše u centralnim i drugim popularnim delovima grada.
Beograd pruža značajno veći izbor za obrazovanje, zaposlenje, najveći je IT centar Srbije. Veliki broj firmi i poslovnih objekata i naselja smešteni su na različitim lokacijama širom Beograda kako bi odgovorili na aktuelne potrebe stanovništva koji su u potrazi za kvalitetnim životom. Dobro su pozicionirani vrtići, igranice, škole, visokoobrazovne institucije... Cilj je da se urbana i naseljena mesta očuvaju, rastu i budu u potpunosti prilagođena trenutnom i budućem stanovništvu. Beograd je odličan i kada je u pitanju privremeno stanovanje ili turizam jer nudi veliki izbor sadržaja za sve ljude.
Kada se razmatra kupovina stana, teško je odgovoriti na pitanje koji je deo grada najbolji jer sve zavisi od ličnih potreba i preferencija kupaca. Ono što je evidentno je da se Beograd razvija u pravom smeru, da ima sve više naseljenih delova grada, da mesta u blizini koja nisu trenutno razvijena pružaju mir, tišinu, blizinu reke ili neke druge karakteristike koje u sadašnjosti privlače stanovništvo i pružaju potencijal za dalji razvoj. Svaki deo grada nosi sa sobom svoju tradiciju, kulturno nasleđe, specifičnu arhitekturu i vredno je posetiti i pogledati širu sliku pre kupovine nekretnine na području Beograda.
Oglašene nekretnine možete filtrirati po različitim kriterijumima kao što su stan ili kuća, lokacija, opseg cene, kvadratura, posedovanje parkinga, terase i drugo.
U ponudi na sajtu Roommateor se mogu naći stanovi u zgradi koji su najtraženiji, ali prodajemo i sve druge nekretnine. Naši oglašivači su popunili pretrage kvalitetnim oglasima. Tu su lux stanovi, ali i oni stanovi koje treba prilagoditi svojim potrebama. Kada su u pitanju nekretnine, najviše oglasa ima za stanove u zgradi i to na Novom Beogradu koji je najpopularniji i najnaseljeniji kada je u pitanju stanovanje u zgradi. Novi Beograd ima veliki broj blokova, a svaki blok pruža sve neophodno za kvalitetan život. Neki blok naseljavaju studenti, dok je drugi blok poznat kao poslovni centar, tako da su pretrage različite i bogate ponudom. Ono što je važno je da prodajemo nekretnine, veliko interesovanje, veliki broj poziva, veliki broj razgledanja i kupoprodajnih ugovora koje stvaraju agencije, dokaz je uspeha kada su u pitanju nekretnine. Kupci koristeći pretrage uspešno dolaze do nepokretnosti koju traže.

Prodaja stanova Beograd: važni faktori koje treba razmotriti
Koje su najpopularnije lokacije za prodaju stanova u Beogradu?
Najpopularnije lokacije za prodaju stanova u Beogradu su Stari grad (uključuje centar grada i druge atraktivne lokacije), Novi Beograd, Vračar i Savski venac. Na pometutim lokacijama postoji veliki broj novogradnji što potvrđuje popularnost i tražnju za stanovima na prodaju u pomenutim delovima grada.
Potražnja utiče na rast cena nekretnina. U budućnosti se očekuje još veći rast potražnje na lokacijama koje su već popularne i samim tim rast vrednosti same lokacije.
Lokacije koje će u budućnosti biti popularne, dobra su investicija kada je u pitanju kupovina stana u Beogradu. U pitanju su lokacije koje su odlično povezane sa centrom grada i brzo se stiže od jedne lokacije do druge. Infrastruktura grada ima značajnu ulogu kada je u pitanju izbor lokacije za kupovinu stana. Iz tog razloga, gradovi koji poseduju metro imaju znatno veću potražnju i cenu stanova.
Koji su najčešći faktori koji utiču na cenu stana na prodaju u Beogradu?
Beograd ima različite delove grada koji se razlikuju po ceni, infrastrukturi, pristupnosti vrtićima, školskim ustanovama i drugim važnim institucijama i sadržajima važnim za svakodnevni život porodica. Iz tog razloga, lokacija stana u Beogradu ima značajnu ulogu u određivanju cene.
Pored lokacije tu je još dosta faktora koji utiču na to da vrednost stana na istoj lokaciji, ili čak u istoj zgradi, može imati različitu vrednost. Neki od faktora su stanje nekretnine, raspored prostorija, spratnost, terasa, lift, stolarija i mnogo drugih faktora.
Kako da pronađem najbolju ponudu za prodaju stanova u Beogradu?
Kupovina stana u Beogradu može biti skupa investicija. Svakako je najbolje da je učinite dobrom i dugoročno isplativom odlukom.
Pre kupovine stana u Beogradu, potrebno je da dobro razmotrite ponudu i pratite u kontinuitetu određeni vremenski period dok vam ne postane potpuno jasno šta je za vas i vašu porodicu idealan izbor. Agenti za nekretnine vam dosta mogu pomoći svojim predlozimo i savetima jer imaju puno iskustava kada je u pitanju kupovina stana.
Agencije za nekretnine se pored pronalaženja nekretnine po kriterijumima kupca bave i time da se nekretnina proda u skladu sa svim pravnim propisima. To znači da će se proces kupoprodaje maksimalno olakšati i da će se obaviti potpuno bezbedno i sigurno.
Šta je porez na kapitalnu dobit za kupovinu stana?
Ukoliko kupac kupi nekretninu koju kasnije proda po višoj ceni, dužan je da plati porez na zaradu (porez na kapitalnu dobit) koju je ostvario.
S' obzirom na visoke cene stanova u Beogradu, veoma je važno da znate unapred koje troškove imate prilikom prodaje istog stana.
Porez na kapitalnu dobit iznosi 15% od razlike koju ste ostvarili prilikom prodaje stana.
Primer: ukoliko kupite stan za 120 000 € i prodate isti za 160 000 €, dužni ste da platite porez na kapitalnu dobit 6 000 €.
Porez na kapitalnu dobit ćete izbeći ili umanjiti u sledećim slučajevima:
  • izbeći ćete porez ukoliko ste kupili stan pre 10 ili više godina;
  • izbeći ćete porez ukoliko ste stan nasledili iz prvog naslednog reda;
  • izbeći ćete porez ukoliko sav novac od prodaje uložite u kupovinu drugog stana u roku od 90 dana;
  • za renoviranje stana, potrebno je sačuvati račune kao dokaz da ste ulagali u stan kako bi se smanjio porez na kapitalnu dobit;
Kada kupac ima pravo na povraćaj PDV-a prilikom kupovine stana?
Za kupovinu prvog stana u novogradnji kupac ima pravo na povraćaj PDV-a. Uslov je da od sredine 2006. godine do danas nema nekretninu na svoje ime.
Svako fizičko lice sa minimum 18 godina, državljanstvom naše zemlje i prebivalištem u Srbiji ima pravo na refundiranje PDV-a prilikom kupovine prve nekretnine.
PDV se vraća kupcu za kupovinu nekretnine od 40 m². Ukoliko je nekretnina veće kvadrature, porez će se refundirati za 40 m², a ostali članovi porodice imaju pravo na povraćaj po 15 m² (računaju se i maloletna deca).
Primer: ukoliko imate tročlanu porodicu i zanima vas prodaja trosobnih stanova na Vračaru od 100 m², za kupovinu takvog stana refundiraće vam se porez za 70 m² (40 m² za kupca koji prvu put kupuje stan i po 15 m² za preostala 2 člana porodice). U ovom slučaju platićete porez samo za preostalih 30 m².
Od trenutka podnošenja zahteva potrebno je mesec dana za krajnje rešenje o povraćaju poreza, nakon dobijanja rešenja kupac može očekivati isplatu PDV-a na svoj dinarski tekući račun u roku od 15 dana.