Prodaja stanova Beograd

Prodaja stanova Beograd

Kupuješ stan u Beogradu? Pogledaj veliki izbor aktuelnih oglasa stanova na prodaju u različitim delovima grada. Filtriraj oglase po odgovarajućoj lokaciji, strukturi i drugim parametrima. Omiljene oglase sačuvaj klikom na srce na samom oglasu.


Mapa sa oglasima
Oglasi na mapiCena (u €)

Kvadratura (u m2)

Struktura

Tip gradnje

Stanje objekta

Grejanje

3D tura i video snimak

Oglašivač

Dodatne opcije
Broj oglasa: 3175
Datum poslednjeg ažuririanja: 29.11.2022.
Prikaz oglasa na mapi
Oglasi na mapi

Sačuvaj pretragu, uključi obaveštenja i obavestićemo te kada se pojave novi oglasi za prodaju stanova u Beogradu.
Reklama
right banner top roommateor
Reklama
right banner 1 roommateor
  • ...

Prodaja kuća u Beogradu

Grad se sve više širi i sve se više stanovnika Beograda opredeljuje za kupovinu kuće na najrazličitijim gradskim lokacijama. Ono što je važno porodicama jeste da imaju parking prostor i da su povezani sa lokacijama koje su za njih važne. Najveći benefit je postao to da se sa jedne lokacije na drugu stigne brzo bez velikih gužvi u saobraćaju. Ponuda kuća na prodaju se nalazi na linku ispod.


Prodaja jednosobnih stanova u Beogradu

Na izdvojenoj stranici pogledaj sve aktuelne oglase jednosobnih i jednoiposobnih stanova na različitim lokacijama i podlokacijama na teritoriji Beograda. U ponudi se nalazi veliki izbor oglasa nekretnina na prodaju iste strukture, ali različitih cena i drugih karakteristika. Nadamo se da će naša izdvojena stranica pretragu učiniti preglednijom.


Prodaja dvosobnih stanova u Beogradu

Na predloženoj stranici pogledaj ponudu aktivnih oglasa nekretnina dvosobne i dvoiposobne strukure na različitim lokacijama i podlokacijama na teritoriji grada Beograda. U ponudi se nalazi veliki izbor oglasa stanova i kuća na prodaju iste strukture, ali različite kvadrature, cene i drugih karakteristika.


Prodaja trosobnih stanova u Beogradu

Ukoliko te interesuje ponuda većih stanova, izdvojili smo iz ponude oglase većih nekretnina. Na predloženom linku je ponuda oglasa troiposobnih i trosobnih stanova i kuća na prodaju na različitim gradskim lokacijama. Ukoliko želiš veći stan, neophodno je koristiti filtere, kao i za sve ostale kriterijume pretrage.


Statistika o tržištu nekretnina u Beogradu

Beograd ima 17 gradskih opština i oko 1.5 miliona stanovnika. Pored velikog broja stanovnika, Beograd svake godine poseti ogroman broj turista, koji uglavnom pronalaze stanove na najatraktivnijim lokacijama. Zatim, kao glavni univerzitetski centar Srbije, u Beogradu živi veliki broj studenata koji nalaze stanove u blizini fakulteta i uglavnom životni prostor dele sa nekim zbog visine troškova stanovanja. Postoji veliki broj agencija za nekrenine koje se bave prodajom nekretnina, tako da prodaja stanova od vlasnika nije naročito zastupljena. Potražnja nije ujednačena za sve gradske opštine, već je za pojedinim delovima grada i opštinama znatno veća. U Beogradu postoji veliki broj gradilišta, zgrada koje su u procesu izgradnje, kao i novonastalih naselja u najtraženijim lokacijama u gradu. U samim oglasima pogledaj da li je u pitanju novogradnja, informaciju o uknjiženosti stana koja je većini i najvažnija pri kupovini, slike stana, kvadraturu, strukturu, raspored prostorija ukoliko se vidi na slici. Za sve dodatne informacije kontaktiraj oglašivača slanjem poruke putem sajta ili pozivom na kontakt telefon koji se vidi na dnu oglasa.


Najčešća pitanja i odgovori koji interesuju osobe koje žele da kupe stan u Beogradu

Šta znači kapara prilikom kupovine stana?

Kapara je novčana zaštita prodavca i kupca, garantuje da će nekretnina biti prodata kupcu koji je predao. Definiše se preugovorom i uglavnom iznosi 10% ukupne cene nekretnine.
Iznos kapare se definiše u predugovoru, dok se ukupan iznos cene nekretnine definiše u kupoprodajnom ugovoru.
Ukoliko kupac otkaže kupovinu, prodavac ima pravo da zadrži kaparu. Ukoliko prodavac otkaže kupovinu, kupac ima pravo na dvostruki iznos kapare.

Šta je porez na kapitalnu dobit za kupovinu stana?

Ukoliko kupac kupi nekretninu koju kasnije proda po višoj ceni, dužan je da plati porez na zaradu koju je ostvario. Na zaradu u ostvarenoj razlici u ceni se plaća porez na kapitalnu dobit.
Porez na kapitalnu dobit iznosi 15% od razlike koju ste ostvarili prilikom prodaje stana.
Primer: ukoliko kupite stan za 70.000 € i prodate isti za 100.000 €, dužni ste da platite porez na kapitalnu dobit 4.500 €.
Porez na kapitalnu dobit ćete izbeći ili umanjiti u sledećim slučajevima:
  • izbeći ćete porez ukoliko ste kupili stan pre 10 ili više godina;
  • izbeći ćete porez ukoliko ste stan nasledili iz prvog naslednog reda;
  • izbeći ćete porez ukoliko sav novac od prodaje uložite u kupovinu drugog stana u roku od 90 dana;
  • za renoviranje stana, potrebno je sačuvati račune kao dokaz da ste ulagali u stan kako bi se smanjio porez na kapitalnu dobit;

Kada kupac ima pravo na povraćaj PDV-a prilikom kupovine stana?

Za kupovinu prvog stana u novogradnji kupac ima pravo na povraćaj PDV-a. Uslov je da od sredine 2006. godine do danas nema nekretninu na svoje ime.
Svako fizičko lice sa minimum 18 godina, državljanstvom naše zemlje i prebivalištem u Srbiji ima pravo na refundiranje PDV-a prilikom kupovine prve nekretnine.
PDV se vraća kupcu za kupovinu nekretnine od 40 m². Ukoliko je nekretnina veće kvadrature, porez će se refundirati za 40 m², a ostali članovi porodice imaju pravo na povraćaj po 15 m² (računaju se i maloletna deca).
Primer: ukoliko ste tročlana porodica i kupujete trosoban stan na Vračaru od 100 m², refundiraće vam se porez za 70 m² (40 m² za kupca koji prvu put kupuje stan i po 15 m² za preostala 2 člana porodice). U ovom slučaju platićete porez samo za preostalih 30 m².
Od trenutka podnošenja zahteva potrebno je mesec dana za krajnje rešenje o povraćaju poreza, nakon dobijanja rešenja kupac može očekivati isplatu PDV-a na svoj dinarski tekući račun u roku od 15 dana.

Koji delovi grada su najbolje povezani sa centrom Beograda?

Zeleni venac predstavlja okretnicu 15 autobuskih linija koje dikektno povezuju centar sa Zemunom, Rakovicom, Novim Beogradom i Miljakovcem. Ukoliko želite da živite u mirnijem delu grada, savetujemo stanovanje na Zvezdari koja je povezana direktnom tramvajskom linijom sa centrom grada. Popularna mesta za život porodica sa decom su: Čukarica, Rakovica, Žarkovo, Banovo brdo i Petlovo brdo. Sa Banovog brda postoji direktna tramvajska linija do centra, dok se iz drugih pomenutih delova grada postoji direktna povezanost sa Banovim brdom.
Reklama
right banner top roommateor
Reklama
right banner 1 roommateor
Sačuvaj pretragu, uključi obaveštenja i obavestićemo te kada se pojave novi oglasi za prodaju stanova u Beogradu.
Marketing

Preuzmite MEDIA KIT portala Roommateor: