Izdavanje stanova Niš

Broj oglasa: 632
Broj oglasa: 632
Filtriraj oglase (632)

Lokacije:










Klikni ovde, kopiraj link i pošalji prijatelju
Sortiraj oglase:


Pošalji oglase prijatelju
Kopiraj link


Sačuvaj pretragu, uključi obaveštenja i obavestićemo te kada se pojave novi oglasi za izdavanje stanova u Nišu.

Strana 1 od 43

Najtraženije, grad Niš:

Niš je treći grad po veličini i broju stanovnika u Srbiji. Predstavlja privredni centar juga Srbije i univerzitetski centar sa 11 fakulteta i velikim brojem smerova. U Niš se svake godine doseli veliki broj studenata, ali i porodica koje iznajmljuju stanove.
Gradske opštine: Medijana, Pantelej, Palilula, Crveni Krst i Niška banja. Usled velikog interesovanja za iznajmljivanjem stanova u Nišu, broj stanovnika je u porastu. Grad se širi, tako da su pojedina naselja postala urbana u odnosu na protekli period, Svi sadržaji poput vrtića, škola, kafića, prodavnica i drugo su dostupni na različitim gradskim lokacijama.
Povećanja potražnja za izdavanjem stanova u Nišu direktno utiče na povećanje vrednosti nekretnina i samim tim na povećanje kirije, posebno za stanove koji su na traženim lokacijama i dobro opremljeni. Rast broja stanovnika pogledajte na grafiku ispod.
Niš je grad bogat kulturnim i istorijskim nasleđem. Niška tvrđava je jedna od najposećenijih i naslepših građevina u Srbiji. Ima veliki broj kafića, staze za šetnju, a tokom leta ima veliki broj manifestacija zabavnog karaktera. Ostali najpoznatiji spomenici od istorijske vrednosti koje treba posetiti su: Ćele kula, Čegar, spomen park Bubanj i arheološko nalazište Medijana. Pored nalazišta Medijana, Niš je bogat arheološkim nalazištima koja imaju ogromnu vrednost.

Izdavanje stanova Niš: važna pitanja koja treba razmotriti
Za kojim delovima grada je najveća potražnja kada je u pitanju izdavanje stanova Niš?
Najveća potražnja za stanovima je u centru grada i u blizini fakulteta. Pored velike potražnje za izdavanje stanova Niš centar, dosta su tražena i naselja udaljena od centra kao što su naselje Duvanište, zatim naselja u opštini Pantelej i Palilula. Opština Pantelej je gusto naselja sa velikim brojem novogradnji i odlična je povezanost sa centrom grada. Što se tiče opštine Medijana, izdavanje stanova Bulevar Nemanjića je jedna od traženijih lokacija za život zbog odlične pozicije.
Najtraženije gradske lokacije za iznajmljivanje nekretnina su: centar, kej, Crveni Pevac, Marger, Čair, Bulevar Nemanjića, Dom zdravlja, Gradska bolnica, Ćele kula, Tehnički fakulteti, Jagodin mala i Kičevo.
Kako da pronađem stan za izdavanje u Nišu?
Najbolji način je da pretražujete oglase na sajtovima za nekretnine. Roommateor nudi veliki broj filtera i čuvanje pretrage. Nakon što sačuvate pretragu stizaće vam novi oglasi za izdavanje stanova u Nišu ili neku drugu pretragu. Oglasi stižu za pretragu koju ste sačuvali, to mogu biti stanovi po strukturi, lokaciji, kvadraturi, odnosno kombinacija svih filtera koje ste odabrali prilikom čuvanja pretrage.
Obratite pažnju na pravnu zaštitu prilikom izdavanja/iznajmljivanja stana u Nišu. Ugovor pruža pravnu zaštitu stanodavca i stanara.
Kako se kreću cene stanova za izdavanje u Nišu i kako uštedeti novac?
Cene stanova u Nišu se kreću od 250€. Stanovi po ovoj ceni su dobra ponuda, ali ih je teže pronaći. Oni ispod minimalne cene uglavnom su u lošijem stanju ili imaju nepristupačnu lokaciju. Na sajtovima za nekretnine ima mnogo oglašenih stanova po cenama od 400€ ili više. Međutim, to su uglavnom specifični slučajevi, kao što su luksuzni stanovi ili stanovi velikih kvadratura koji su višenamenski i time opravdavaju svoju cenu.
Manji stanovi u Nišu često imaju višu cenu ukoliko su na odličnim lokacijima jer je za stanovima manje kvadrature primetno veća potražnja.
Ukoliko tražite stan za iznajmljivanje u Nišu sa porodicom, treba razmotriti sve gradske lokacije pogodne za stanovanje. Stanovi u centru grada su obično skuplji jer su bliži svim gradskim sadržajima. Stanovi na periferiji su često jeftiniji, mada cena zavisi i od stanja i opremljenosti. Mnoga naselja su urbana i odlično povezana sa gradom, tako da ima dosta krajeva koji su odličan izbor za izdavanje stanova u Nišu.
U slučaju da stan traže studenti ili manje porodice kojima treba manje prostora, predlažemo stranicu na kojoj se nalaze oglasi za izdavanje manjih stanova u Nišu. Na stranici je prikazana aktuelna ponuda jednosobnih i jednoiposobnih stanova na gradskim lokacijama.
Prilikom iznajmljivanja stana, obratite pažnju na to koliko iznose troškovi jer sa centralnim grejanjem može premašiti budžet za mesečne troškove koji ste spremni da izdvojite. Još jedna opcija za uštedu je iznajmiti nenameštenu ili polunameštenu nekretninu i to je odličan izbor ukoliko planirate da živite na istom mestu duži vremenski period.