Izdavanje stanova Novi Sad

Broj oglasa: 1202
Broj oglasa: 1202
Filtriraj oglase (1202)

Lokacije:


Klikni ovde, kopiraj link i pošalji prijatelju
Sortiraj oglase:


Pošalji oglase prijatelju
Kopiraj link


Sačuvaj pretragu, uključi obaveštenja i obavestićemo te kada se pojave novi oglasi za izdavanje stanova u Novom Sadu.

Strana 1 od 81

Najtraženije, grad Novi Sad:

Novi Sad je drugi po veličini grad u Srbiji i važan kulturni, univerzitetski i privredni centar Srbije. Novi Sad svake godine posećuje veliki broj turista koji dolaze na EXIT festival, jedan od najvećih muzičkih festivala u Evropi. U pitanju je samo jedna od manifestacija koju organizuje grad Novi Sad, pored toga tu je još mnogo događaja i sadržaja koji su značajni za stanovništvo. Za izdavanjem stanova u Novom Sadu je velika potražnja.
Novi Sad je poznat kao "Srpska Atina" zbog svoje izuzetne kulturne i obrazovne važnosti u Srbiji. Tokom 18. i 19. veka, ovaj grad je bio epicentar srpske kulture i intelektualizma, sa svojom gimnazijom koja je bila jedna od najuglednijih u tadašnjoj Austrougarskoj. Takođe, Novi Sad je bio poznat po bogatom kulturnom nasleđu, uglednim institucijama i izuzetnim ličnostima kao što su Jovan Jovanović Zmaj, poznati pisac, i Paja Jovanović, slavni slikar. Grad se ističe i po svojim prelepim parkovima, impresivnim spomenicima i arhitekturi koja odiše elementima antičke Grčke. Ove karakteristike dodatno doprinose utisku da je Novi Sad grad sličan Atini, koja je poznata po svojoj izuzetnoj kulturnoj i obrazovnoj tradiciji.
Grad je do danas zadržao ugled važnog obrazovnog i kulturnog centra Srbije. Veliki broj studenata svake godine traži stan za izdavanje u Novom Sadu, najviše se izdaju stanovi u blizini fakulteta. Kada su porodice u pitanju, takođe se dosta opredeljuju za iznajmljivanjem stanova na teritoriji grada, samo što su im kriterijumi pretrage nešto drugačiji Potražnja za stanovima je velika naročito u sezoni kada studenti upisuju fakultete i za vreme festivala. Ono što je važno napomenuti je da je Novi Sad i IT centar sa velikim brojem firmi i događaja koji su vezani za IT.
Dobra pozicija, infrastuktura i odlični sadržaji za život direktno su povezani sa velikom potražnjom za stanovima. Na grafiku ispod možete videti porast broja stanovnika u Novom Sadu u odnosu na raniji period.
Simbol Novog Sada je Petrovaradinska tvrđava koja pruža prelep pogled ka Dunavu. Nalazi se u naselju Petrovaradin, u blizini centra, to je jedno od najposećenijih mesta u Novom Sadu zbog svoje atraktivnosti i kafića, restorana koji pružaju mir, tišinu i lep pogled ka gradu. Generalno, život u Novom Sadu je odličan i u pogledu zabave, prilagođen je različitim generacijama i svako može pronaći deo grada koji mu najviše odgovara u skladu sa trenutnim ličnim potrebama.

Izdavanje stanova Novi Sad: važni faktori koje treba razmotriti
Kako najlalše pronaći stan za izdavanje u Novom Sadu?
Najbolje je raspitati se, pratiti oglase na internetu i obratiti se agencijama koje već imaju ponudu stanova za izdavanje.
Portal Roommateor nudi veliki broj aktuelnih oglasa. Pretraga je dodatna olakšana ukoliko sačuvate pretragu i uključite notifikacije za nove oglase po ličnim kriterijumima.
Na kojim lokacijama je najveća potražnja kada je u pitanju izdavanje stanova u Novom Sadu?
Jedan od najpopularnijih delova grada za izdavanje stanova je Liman i samim tim izdavanje stanova Liman beleži sve veći broj pretraga. Tome doprinosi veliko interesovanje studenata za život na ovoj lokaciji. Pored Limana, traže se stanovi i sobe u užem i širem centru grada i u naseljima: Rotkvarija, Grbavica, Detelinara, Podbara i druga.
Na šta treba obratiti pažnju prilikom traženja kod izdavanja stanova u Novom Sadu?
Važno je razmotriti uzeti u obzir lične potrebe i želje, da li se traži stan na duži ili kraći vremenski period, da li lokacija odgovara i koje su alternativne, cenu kirije i mesečnih troškova, veličinu stana odnosno strukturu i kvadraturu i drugo. Kada je pravna zaštita u pitanju, poželjno je zaštititi se kvalitetnim ugovorom koji štiti obe ugovorne strane.
Kada je lokacija stanova za izdavanje u pitanju, lokacija nije nužno najvažniji kriterijum. Stanovi van centra mogu biti odlična opcija jer je Novi Sad grad koji je razvijen, osrednje je veličine i ima dobru infranstruru.
Koje strukture su najtraženije kod izdavanja stanova u Novom Sadu?
Najtraženije su garsonjere za izdavanje, jednosobni i dvosobni stanovi u Novom Sadu. Uglavnom se nekretnine manjih struktura izdaju nameštene. Na tržištu nekretnina je ponuda manja nego potražnja, tako da ukoliko nađete adekvatan manji stan na dobroj lokaciji, što pre kontaktirajte oglašivača.
Manji stanovi su najtraženiji zato što su odlična investicija u studentskom gradu koji pritom ima odličan turistički potencijal. Niži troškovi održavanja, niža cena kirije, troškova i praktičnost manjih stanova navodi pojedince da iznajmljuju manje stanove.
Kako da znam da li je cena stana za izdavanje u Novom Sadu realna?
Važno je istražiti tržište i uporediti cene sličnih stanova u na sličnim lokacijama u Novom Sadu. Do manje cene se svakako može doći promenom lokacije za traženje stana. Na cenu najviše utiče potražnja, zato su mirne lokacije udaljene od centra i fakuteta u nekim slučajevima jednostavnija i ekonomičnija opcija kada su u pitanju stanovi za izdavanje.