Prodaja stanova Novi Sad

Broj oglasa: 3102
Broj oglasa: 3102
Filtriraj oglase (3102)

Lokacije:Klikni ovde, kopiraj link i pošalji prijatelju
Sortiraj oglase:


Pošalji oglase prijatelju
Kopiraj link


Sačuvaj pretragu, uključi obaveštenja i obavestićemo te kada se pojave novi oglasi za prodaju stanova u Novom Sadu.

Strana 1 od 207

Najtraženije, grad Novi Sad:

Novi Sad je drugi po veličini grad u Srbiji i važan je kulturni, obrazovni i privredni centar. Novi Sad svake godine posećuje veliki broj turista koji posećuju EXIT festival, jedan od najvećih muzičkih festivala u Evropi. EXIT je samo jedna od manifestacija koju organizuje grad Novi Sad, pored toga tu je još mnogo manifestacija i sadržaja koji mogu obogatiti život stanovništvu.
Novi Sad je poznat kao "Srpska Atina" zbog svoje kulturne i obrazovne važnosti u Srbiji. U 18. i 19. veku, Novi Sad je bio centar srpske kulture i intelektualizma, a njegova gimnazija bila je jedna od najznačajnijih u tadašnjoj Austrougarskoj. Takođe, grad je bio poznat po brojnim kulturnim institucijama i važnim ličnostima poput pisca Jovana Jovanovića Zmaja i slikara Paje Jovanovića. Uz to, Novi Sad je poznat po svojim lepim parkovima, spomenicima i arhitekturi koja podseća na antičku Grčku, što dodatno pridonosi utisku da je grad poput Atine, grada poznatog po svojoj kulturi i obrazovanju.
Grad ima vrlo razvijenu IT industriju što dodatno podstiče kupovinu stanova u Novom Sadu. Prestavlja univerzitetski i poslovni centar Srbije. Svakodnevno ga naseljava veliki broj ljudi, od kojih mnogi Novi Sad biraju kao mesto stanovanja i u budućnosti.
Prodaja stanova iz godine u godinu raste (prikazano na dijagramu 1), grad ima veliki broj agencija za nekretnine, primetno je na dijagramu 2 koliko je porastao broj stanovnika.
Dijagram 1. Broj prodatih stanova u Novom Sadu
Izvor: Republički geodetski zavod

Dijagram 2. Rast broja stanovnika u Novom Sadu
Izvor: Rezultati popisa stanovništva
Cene stanova na prodaju u Novom Sadu su neujednačene u različitim delovima grada. Mnoga naselja na periferiji su doživela urbani razvoj i postala su popularne gradske lokacije. Drugi, mirni delovi grada, u prirodi, bliže reci mogu biti odlična alternativa za miran porodičan život. Pored toga, kupovina stana se može realizovati po nižoj ceni. S obzirom na dobru infrastrukturu Novog Sada, blizinu centra grada i na cene nekretnina u drugim gradovima koji se tako brzo razvijaju, predlažemo da posmatrate i alternativne lokacije za kupovinu stana i dobro promislite gde ćete živeti ili uložiti u nekretninu.
Jedan od simbola Novog Sada je Petrovaradinska tvrđava, u pitanju je jedna od najznačajnijih kulturnih i turističkih atrakcija u Novom Sadu. Unutar nje se nalazi muzej, brojni restorani, kafići i klubovi, a na tvrđavi se održavaju i razni festivali i kulturne manifestacije, uključujući i Exit festival. Petrovaradinska tvrđava je dosta posećena i popularna, u pitanju je jedan od nezaobilaznih doživljaja prilikom boravka u Novom Sadu. Pogled sa tvrđave na Dunav dodatno poboljšava sliku i privlači veliki broj turista i meštana.

Prodaja stanova Novi Sad: važni faktori koje treba razmotriti
Za kojim delovima Novog Sada je najveća potražnja za kupovinom stanova?
Na tržištu nekretnina u Novom Sadu zapažena je velika potražnja. Potražnja varira od lokacije i od karakteristika nekretnine. Velika je potražnja za kupovinom stanova je u užem i širem centru grada, traže se stanovi u Novom naselju, Detelinari, Telepu, Grbavici, Novom naselju i drugim lokacijama.
Cene nekretnina su u porastu jer je Novi Sad jedan od najrazvijenijih gradova u Srbiji. Stanovi koji su u ponudi se jako brzo prodaju kada je u pitanju dobra ponuda. Najviše se prodaju stanovi manjih kvadratura na atraktivnim lokacijama.
Koji su važni faktori prilikom razmatranja ponude stanova na prodaju u Novom Sadu?
Lokacija je često jedan od najvažnijih faktora koji najviše formira cenu. Novi Sad ima odličnu infrastuktura tako da postoji veliki broj alternativnih lokacija u odnosu na one koje su najtraženije. Ukoliko niste iz Novog Sada, dobro se raspitajte o životu u Novom Sadu, o važnosti lokacije i prednosti drugih lokacija.
Pored lokacije, važne su struktura, kvadratura, raspored prostorija, stanje stana i drugi faktori koji značajno mogu uticati na odluku o kupovini i načinu vrednovanja stana.
Koje su prednosti kupovine stana u Novom Sadu?
Grad ima veliku istorijsku vrednost, odličnu poziciju, jedan je od univerzitetskih i poslovnih centara Srbije, pored toga je i kulturni centar sa važnim događajima i manifestacijama kao što je na primer EXIT festival. Novi Sad nazivaju srpskom Atinom. U pitanju je grad koji je izuzetno razvijen, ima odličnu sadašnost i veliki potencijal za budući razvoj. Novi Sad se oduvek izdvajao kao jedan od najpopularnijih i najtraženijih lokacija za život u Srbiji. To znači da je odlično područje za investiranje u stanove, ujedno i odlična lokacija za stanovanje.
Stanovi na prodaju u Novom Sadu imaju dobre cene u odnosu na druge gradove u regionu. Grad ima razvijenu infrastrukturu, što znači da osim centalnih lokacija, ima još dosta dobrih lokacija za život i samim tim širi izbor kada se razmatra ponuda stanova na prodaju u Novom Sadu. Treba sagledati širu sliku i dobro analizirati ponudu i lične potrebe i mogućnosti.
Agencije za nekretnine su tu da savetima usmere ka dobrom izboru stana po kriterijumima kupaca. Savetujemo da se konsultujete sa više stručnjaka za nekretnine i dobro razmotrite ponudu, posebno ukoliko je u pitanju kupovina stana za život.