Najduže ulice u Beogradu - šta svaka od njih ima da ponudi?

Najduže ulice u Beogradu - šta svaka od njih ima da ponudi?

Najduže ulice u Beogradu su najpopularnije, najprometnije i beleže ogromnu potražnju za kupovinom stanova. U tekstu govorimo o kvalitetu stanovanja u određenim ulicama - kako to utiče na vrednost nekretnina, ostaje da procenimo sami.

najduze-ulice-u-beogradu-i-njihove-znamenitosti

Bulevar kralja Aleksandra

Postoji velika potražnja za kupovinom stanova i zbog toga smo na sajtu Roommateor izdvojili aktuelnu ponudu oglasa na stranici . U okviru ponude će biti prikazani stanovi na prodaju na bulevaru i u obližnjim ulicama koje su povezane sa bulevarom ili se nalaze u neposrednoj blizini.

Bulevar kralja Aleksandra je najduža i jedna od najpopularnijih ulica u Beogradu. Ulica je dugačka 7.5 km, prostire se od trga Nikole Pašića do Smederevskog puta. Nalazi se na dve gradske opštine, Vračar i Zvezdara.

Bulevar kralja Aleksandra se nalazi na jednoj od najboljih gradskih lokacija, ima veliki broj znamenitosti i važnih institucija koje se nalaze unutar ulice ili u neposrednoj blizini. Pored toga, sadrži veliki broj prodavnica, kafića, restorana i parkova, što ga čini popularnim mestom za lokalno stanovništvo i turiste.

Bulevar kralja Aleksandra je odličan izbor za mesto stanovanja, studenti najčešće nalaze stanove u blizini Pravnog fakulteta, menze i biblioteke. Stanovi su na ceni u bilo kom delu ulice jer je ona podjednako razvijena i bogata, mesto stanovanja je samo pitanje ličnih potreba, ukusa i trenutne ponude stanova. Dobra lokacija pruža odličnu povezanost sa svim delovima grada.

Znamenitosti Bulevara kralja Aleksadra

U blizini bulevara nalazi se Narodna skupština Srbije, neoklasicistička zgrada koja je sagrađena 1907. godine. Njena zanimljiva arhitektura izaziva pažnju turista, tako da se u zgradi zakonodavstva zemlje organizuju posete kako bi domaći i strani turisti videli kako spoljašnost tako i zanimljivu unutrašnost zgrade važne državne institucije.

Pored skupštine, nalazi se Narodni muzej Srbije koji je najstariji i najveći muzej u Srbiji. Narodni muzej sadrži široku kolekciju umetničkih dela, arheologije, tako da ima ogromnu kulturnu i istorijsku vrednost.

Narodno pozorište nalazi se na kraju bulevara, zgrada je neo-renesansnom stilu i sagrađena je 1869. godine što je čini najstarijim pozorištem u Srbiji.

Studentski život na Bulevaru kralja Aleksandra

Pored toga što bulevarom kralja Aleksadra svakodnevno cirkuliše veliki broj ljudi, kako naših sugrađana tako i stranaca, ova lokacija je godinama unazad zabeležila veliku potražnju za stanovanjem kada je u pitanju studentski život jer je za studente odlično pozicionirana ulica u skladu sa njihovim potrebama.

Na bulevaru se nalazi Elektrotečnički fakultet (ETF), Arhitektonski, Pravni fakultet, Građevinski fakultet i Viša poslovna škola. Veliki broj prodavnica, kafića, blizina centra u potpunosti odgovara studentima kako bi svoj život tokom studija organizovali kvalitetno. Kako bi situacija za studente bila još bolja, na ovoj lokaciji se nalazi menza, Studentski dom, biblioteka i čitaonica Svetozar Marković.

Vukov spomenik je jedna od najpoznatijih gradskih lokacija, jedan od simbola Beograd i opštine Vračar. Spomenik je pozicioniran na odličnom mestu jer je u pitanju važan simbol kulturnog nasleđa grada. Vuk Stefanović Karadžić je naciji pružio veliku vrednost u pogledu razvoja jezika i obrazovanja.

Na bulevaru se nalaze neke od poznatijih pijaca u Beogradu, u pitanju je Đeram pijaca i Cvetkova pijaca.

Tašmajdan

Tašmajdan se nalazi na Paliluli i Vračaru, u pitanju je veliki park i spotski kompleks. Obuhvata stadion, bazen, sportske hale, što ga čini značajnim centrom za sport i fizičku aktivnost u Beogradu.

Park Tašmajdan služi kao kulturni centar gde se tokom godine održavaju različiti festivali, koncerti, izložbe i slični događaji za odrasle i decu. Pored kulturne vrednosti, pruža i mnoge druge vrednosti značajne za građane.

Tašmajdan ima značajnu istorisku vrednost jer postoji mnogo godina i sve to vreme ima značajnu ulogu, prvobitno je bio lokacija srednjovekovne tvrđave, za vreme osmanskog carstva je korišćen kao otvoreni prostor za vojne vežbe, obuku, parade i slične ceremonije. Početkom 20. veka Tašmajdan je pretvoren u park koji je popularno mesto okupljanja Beograđana, danas je jedan od posećenih i popularnijih parkova u Srbiji.

Park predstavlja zelenu oazu na odličnoj gradskoj lokaciji, u vreme kada u gradovima ima malo zelenila i život je užurban, treba raditi na tome da u samom gradu ima što više zelenila i mesta za opuštanje za stanovništvo.

Park predstavlja zelenu oazu na odličnoj gradskoj lokaciji, u vreme kada u gradovima ima malo zelenila i život je užurban, treba raditi na tome da u samom gradu ima što više zelenila i mesta za šetnju, odmor ili relaksiranje u prirodi.

Ustanička ulica

Kupovina nekretnine na ovoj lokaciji je odlična investicija. Trenutna ponuda oglasa stanova se može pogledati na stranici .

Ustanička ulica se prostire od Autokomande do Konjarnika, obuhvata više gradskih opština: Zvezdara, Voždovac i Vračar. Pomenute opštine su gusto naseljene, razvijene, popularne i veoma značajne za grad zbog dobre pozicioniranosti. Ulica je na odličnoj lokaciji, ima odličnu povezanost sa drugim delovima grada.

Na sredini Ustaničke nalazi se park Šumice koji je jedan od poznatijih parkova na teritoriji Beograda, pozicioniran na Pašinom brdu u opštini Voždovac. Park se prostire na površini od 0.6 hektara. Odličan je za šetnju, rekreaciju u prirodi, posećuje ga veliki broj dece i odraslih. U okolini parka se može naći veliki broj zgrada, kako u staroj, tako i u novogradnji jer je u pitanju izuzetno atraktivna lokacija za život.

Veliki broj restorana, kafića, raznih kulturnih manifestacija, važnih institucija čini ovu lokaciju odličnom kada je u pitanju izbor stanovanja.

Bulevar Mihajla Pupina

Ponuda stanova se nalazi na sledećem linku: .

Bulevar Mihajla Pupina je 3. najveća ulica u Beogradu i najduža ulica na Novom Beogradu. Prostire se od Brankovog mosta do ulice Aleksandra Dupčeka. Na bulevaru se nalaze mnogi važni objekti, među kojima su zgrada Istorijskog arhiva, Palata Vlade Srbije, bioskop Jugoslavija itd.

Potražnja za nekretnina u ovom delu grada je ogromna jer je u pitanju veoma atraktivna gradska lokacija. Novi Beograd je urban, najnaseljeniji deo grada, popularan za stanovanje i sedište mnogih firmi. Veliki broj novogradnji, višespratnica, poslovni i stambeni kompleksi zgrada, veliki broj vrtića, institucija, škola, kafića, prodavnica i svih drugih važnih mesta za život.

Pored toga što je Bulevar Mihajla Pupina jedna od značajnijih ulica u Beogradu sama po sebi, prednosti života na ovoj lokaciji su i blizina centra grada i Zemuna, koji je takođe vremenom sve popularniji za život.

Potražnja za pomenutim lokacijama je izuzetno velika kada su u pitanju nekretnine. Najveće i najpopularnije ulice imaju odličnu lokaciju, nalaze se na najznačajnijim i najrazvijenijim gradskim opštinama, tako da je njihova vrednost ogromna što značajno utiče za potražnjom na tržištu nekretnine. Pomenute ulice su traženije nego pojedina gradska naselja koja nisu tako dobro pozicionirana, bar u trenutnoj situaciji saobraćajne infrastrukture grada.

Velika potražnja dovodi do naglih rasta cena nekretnina, do velikog broja projekata novogradnje koji potvrđuju potražnju i utiču na dalji rast cena. Prodaja se obavlja bez problema, cene odgovaraju tržištu, na pomenutim lokacijama se prodaju i luksuzni stanovi koji znatno odstupaju od tržišnih cena koje su trenutno aktuelne. Stanovi se prodaju dok su još u izgradnji, a bilo je i slučaja prodaje pre izgradnje. Kada je u pitanju izdavanje stanova, takođe je velika potražnja i brzo se izdaju, posebno stanovi manjih struktura koji odgovaraju studentima i manjim porodicama.

Objavio: roommateor logo Roommateor.com
Ažurirano:


Podeli blog sa prijateljima