Kako napraviti dobar oglas? - Roommateor

Kako napraviti dobar oglas za iznajmljivanje nekretnine? - Roommateor

Često se pitaš da li su oglasi koje postavljaš dovoljno dobri. Imaš odličnu ponudu, a malu potražnju. Očigledno je da ti je imaš nekvalitetan oglas.
kako-napraviti-dobar-oglas
Tvoj oglas može postati najgledaniji i imati najviše zainteresovanih korisnika, samo ako obratiš pažnju na nekoliko stvari o kojima ćemo govoriti u ovom blogu.

Izgled oglasa

Oglas ima određenu strukturu koju je potrebno popuniti. Minimalna struktura je omogućena zbog ljudi koji nemaju trenutno dovoljno vremena i želje da puste oglas na brzinu, kasnije ga mogu ažurirati.
Mnogi korisnici popunjavaju oglas na brzinu, iako tog trenutka ne žure. Ukoliko sajt koji koristiš za oglašavanje pruža mogućnost da jednostavno postaviš oglas i gde je sve pregledno, iskoristi tu mogućnost. Uloži nekoliko minuta više ali napravi oglas koji će imati veliki broj poseta zainteresovanih korisnika.
Zamisli kakav oglas bi zainteresovao tebe. Napravi takav oglas i to će biti uspešno popunjen oglas.

Označi što približniju lokaciju

Na našem sajtu za nekrenine, tačna lokacija nije prikazana. Delove grada unose svi korisnici.
Veoma je važno naznačiti tačnu lokaciju na kojoj se stan nalazi. Neki korisnici mešaju opštine i delove grada. Kada napišemo samo opštinu, to može biti preširok pojam za onog ko pretražuje po delovima grada.
Recimo, ako napišemo da se stan nalazi u Zemunu, bitno je u kom delu Zemuna. Nekome može odgovarati centar Zemuna ili Zemun polje. Najbolje je naznačiti i time privući one koji su zaista zainteresovani za tu lokaciju.

Bitno je da oglas ima i...

slike. Mnogi korisnici će u suprotnom zaobići tvog oglas. Možda je sadržaj oglasa odličan, međutim, oni neće ni doći dotle. 90% korisnika pređe na sledeći oglas kada vidi da nema slika.
Kada se već neko nalazi u samom oglasu, prvo što će zapaziti nakon slika jeste opis stana. Nekome se možda neće dopasti tvoj opis, ali će ceniti tvoj trud da ga napišeš. Time stičeš poverenje. Takođe, onaj ko sedi sa druge strane telefona, želi da vidi da se druga strana trudi.
Oglasi moraju sadržati i cenu iznajmljivanja. Ukoliko nema cene, misle da ona varira od raspoloženja vlasnika nekretnine i na takve oglase se najčešće ne javljaju.
Statistika je pokazala da je svaka od pomenutih stavki pojedinačno povećala vidljivost oglasa u 70% slučajeva. Zajedno, kombinacija svih njih, pokazala je najbolji rezultat (izdato je 88% stanova koji su imali sve informacije).

Realno stanje

Najvažnije od svega je da su slike realne. Odnosno da se nekretnina pri izdavanju nalazi u istom stanju kao na slikama.
Ukoliko je nameštaj stariji a na slikama izgleda odlično, trebalo bi naglasiti u opisu da su u pitanju starije stvari. Mnogo zainteresovanih korisnika želi da ima nove stvari, tako bi se izbegao nesporazum sa njima.
U trenutku slikanja stan treba da bude sređen. Ukoliko se na slici vidi neka jakna, flaša i slično, najbolje bi bilo napraviti novu sliku. Detalji koji odvlače pažnju nisu potrebni na slici.
Što se tiče svetlosti, može se desiti da je stan pri slikanju premalo ili previše osvetljen. Nađi optimalnu osvetljenost za slikanje.
Ovo su bila najvažnija pravila za postavljanje kvalitetnog oglasa. Uopšte nije komplikovano pridržavati ih se. Ukoliko smatraš, ili ti je iskustvo pokazalo da nešto nedostaje u tekstu, piši nam u komentarima.
Postavi oglas za izdavanje nekretnine na Roommateor sajtu.
Objavio: roommateor logo Roommateor.com
Ažurirano:


Kako da postigneš...