5 koraka do cimera

Život u drugom gradu zvuči jako zanimljivo za mlade i ambiciozne ljude. Međutim, živiš trenutno sa roditeljima i imaš naviku da su uvek tu da pomognu ili ti pruže moralnu podršku. Imaš veliku želju da se osamostališ ali ne bi da se osetiš usamljeno.
Ukoliko želiš da nađeš cimera moraš se potruditi, a ovo su 5 koraka do cimera koji će pomoći da ostvariš taj cilj.

Strpljenje

5 koraka do cimera
Potrebno je da uložiš puno strpljenja da bi se pronašla osoba koja ti odgovara. Ukoliko odlučuješ u kom gradu ćeš živeti, uporedo sa tim bi trebalo i da razmišljaš o tome da li želiš da živiš solo ili ne. Ako odlučiš da želiš da živiš sa nekim, potrebno je da što pre kreneš u potragu za cimerom. Kada ranije počneš sa akcijom, upoznaćeš više ljudi pa ćeš moći da odabereš najadekvatniju osobu. Savetujemo da što pre počneš sa upoznavanjem i da tražiš osobu od koje možeš dobiti razumevanje i podršku. U potrazi, možeš naići i na druge potencijalne prijatelje i cimere, pa će ti možda biti i teško da odabereš osobu koja ti najviše odgovara. Ali još bolje, tako možeš postići da imaš više prijatelja, i plus cimera koja te čeka u stanu ili čeka da zajedno tražite stan. Kada menjaš grad, to može biti stresno, zato obezbedi sebi odsustvo te neizvesnosti. Želimo ti sreću u pronalaženju cimera.

Prihvatanje

Želiš da nađeš cimera koji će poštovati tvoj način života. Imaš određene navike koje želiš da cimer unapred prihvati da posle ne bi došlo do neprijatnih iznenađenja. Trebalo bi da razgovarate o tome, odnosno da kažeš sve o sebi i svom načinu života i da očekuješ da se i druga strana na isti način izjasni. Te različitosti mogu biti male i rešive ali mogu biti i nepremostive prepreke. Nakon tog razgovora se može videti da li vredi nastaviti pregovore sa tom osobom ili ćete se samo pozdraviti i nastaviti dalje sa upoznavanjem potencijalnih cimera.

Potencijalno prijateljstvo

Veliko pitanje je i to da li želiš da se družiš sa cimerom. Razmisli o tome, da li tvoj odnos sa cimerom samo formalan ili želiš da budete bliski prijatelji. Kako god odlučili svakako bi bilo poželjno da budete u dobrim odnosima. Morate oboje da budete spremni na kompromis i da se držite dogovora. Postojaće neka neformalna pravila i obaveze koje je potrebno ispuniti da bi odnos dobro funkcionisao. Bez obzira da li u cimeru vidiš i prijatelja ili ne, potrebno je da u svakoj situaciji umete da nađete kompromis.

Zajedničke navike

Ukoliko tvoj cimer ima slične navike kao ti, to može biti dobro za vaš odnos. Ako si student, možeš naći cimera koji studira na istom fakultetu. Ako ste ista godina fakulteta na istom smeru, možete zajedno da idete do faxa, učite, delite beleške… Ako imate i zajednička predavanja, možete zajedno ići do stana ili do menze. Ukoliko smatraš da je bitno da je neko u tom smislu sličan tebi, da se družite i zajedno izvršavate obaveze, potraži takvu osobu.

Život sa više osoba

5 koraka do cimera - društvo
Ukoliko poseduješ fleksibilnost kao osobinu i imaš želju da živiš sa više osoba, ali ne znaš kako da dođeš do njih, možda je došlo vreme da se povežeš sa svojim potencijalnim cimerima. Tvoje navike su takve da bi se sa tobom svako uklopio. Odgovara ti druželjuvost i osećaj zajedništva. Ili možda imaš toliko obaveza da često nisi kod kuće, i treba ti stan/kuća da povremeno svratiš. U tim slučajevima je dobra odluka da imaš više cimera.
Podeli ovaj tekst sa prijateljima
Objavio: roommateor logo Roommateor.com
Ažurirano: