Organizacija života sa cimerom

Organizacija života sa cimerom

Svako ko je imao iskustva, zna koliko može biti teško organizovati život sa cimerom. Od bizarnih rasprava dođe do toga da uopšte ne pričate međusobno. Ovakav odnos odmaže u rešavanju svakodnevnih obaveza i komplikuje život bespotrebnim problemima. Ne dozvoli sebi da se raspravljaš oko stvari koje zapravo možeš lako rešiti.
organizacija

Izdavanje stanova za studente

Za sve koji se odluče da žive sami ili da pronađu stan za izdavanje zajedno sa cimerom, ponudu oglasa pogledajte na sajtu Roommateor na sledećim stranicama:
Ukoliko je ipak isplativije i bolje živeti sa cimerom u određeni vremenski period, pročitaj par saveta koje bi trebalo da znaš pre nego što dođeš do aplikacija za cimere.

Zajedničko kupatilo

Počnimo od prostorije koja je jedna od najkritičnijih za deljenje sa cimerom, to je kupatilo.
Za bolju funkcionalnost kupatila nije loše da nabaviš policu za tuširanje. Postoje plastične, metalne ili staklene varijante. Organizuj se sa cimerom oko troškova i uložite u ovaj mali organizator.
Zahvaljujući praktičnim policama ili korpicama svako može da stavi stvari za ličnu higijenu na svoju policu.
Kada ili tuš kabina će odmah lepše izgledati i nećete imati gelove za tuširanje, šampone i sapune nagurane u ćoskove tuš kabine ili na ivicama kade. Male police ulepšaće kupatilo i bićete biti spokojniji.
Još jedna stvar koja je jeftina istovremeno i praktična je hvatač dlaka za slivnik.
Sigurno ti se dešavalo da u slivniku vidiš nakupljene dlake i znaš koliko ružno to izgleda, sakuplja bakterije, može i da zapuši slivnik u najgorem slučaju. Reši se stalnih svađa s cimerom ili cimerkom oko toga ko je zapušio kadu. Ovako ulažete malo novca, dok sebe pošteđujete stresova i svađa.

Zajedničko predsoblje

Predsoblje je prva prostorija u koju uđes nakon napornog dana na fakultetu ili poslu.
Razbacane cipele koje te dočekaju mogu da deluju deprimirajuće. Organizujte se i zajedno uložite u policu za cipele.
Najjeftinija opcija su plastične police gde ti i tvoj cimer možete odložiti obuću svako na svojoj polici. To će smanjiti haos u predsoblju i razbacanu obuću, prostor će odmah izgledati prijatnije.

Zajednička kuhinja

Još jedna zajednička prostorija oko koje može da nastane dosta tenzije je kuhinja. Uz malo truda možeš da organizuješ upotrebu kuhinje sa svojim cimerom.

- Prostor u frižideru

Neka jedna polica u frižideru bude za tebe, druga za cimera. Ako imate više polica ili imate i zamrzivač, organizujte se tako da svako dobije jednako prostora za svoje stvari.
Najbolje je da ti i cimer obeležite police i fioke u frižideru imenima i tako jasno razgraničite koji deo je tvoj a koji nije. Na ovaj način se nećete više ubeđivati oko prostora u frižideru.

- Kuhinjski elementi

Isto kao što ste podelili prostor u frižideru, ti i cimer možete podeliti i kuhinjske elemente. Svako neka izabere svoj ormarić u kuhinji za odlaganje stvari. Time ćeš eliminisati tenziju oko toga zašto cimer koristi tvoje posuđe.

- Odredite lične šolje za piće

Svako neka izabere i obeleži imenom jednu šolju za sebe iz koje može piti kafu, vodu ili bilo šta drugo. Nećeš se više nervirati zašto cimer pije iz tvoje omiljene šolje.
Takođe ćeš time uštedeti vreme koje inače provodiš dok pereš nagomilane šolje neznajući zapravo čije sudove pereš. Ako je obeležena šolja u sudoperi, nema nedoumice oko toga ko je iz nje pio i ko će je oprati.

Grupna čišćenja

Odredi sa cimerom jedan dan u nedelji ili jedan dan u deset dana kada čete zajedno čistiti stan.
Rasporedite se oko prostorija na primer, fokusiraj se na sređivanje kupatila dok se cimer usmerio na sređivanje dnevne sobe.
Drugi način je da imaš zaduženje za čišćenje podova u stanu, cimer za čišćenje prašine i prozora.
Ako je u pitanju organizacija oko čišćenja kupatila, neka neko dobije zaduženje za ribanje wc-šolje, dok druga strana sređuje kadu, umivaonik i česme.
Ukoliko je cilj sređivanje stana organizuj se sa cimerom tako da težina posla bude jednako raspoređena.
Ne možete da se organizujete oko sređivanja stana? Možda ste ? Ako to nije slučaj, probajte preko aplikacije. Neke od aplikacija pomoću kojih ćete razdeliti zadatke oko sređivanja su:
  • RoomMate
  • Chroma
  • Wunderlist
  • Tody

Oslobodi stan za sebe

Organizujte se tako da svaki cimer ima stan za sebe bar jednom mesečno.
Znaš kako je dobar osećaj biti sam u kući? Tada mozeš i imaš potpunu slobodu da se ponašaš kako hoćeš i radiš šta god hoćeš. Uz to, više ćeš voleti svog cimera kada se odmorite jedno od drugog.
Nadam se da ti je ovaj blog bar malo pomogao da olakšaš svoj cimerski život. Naravno, pre svega treba da postoji razumevanje za tuđe potrebe i poštovanje između tebe i cimera, tek nakon toga ovi saveti imaju smisla. Želim ti srećnu organizaciju!
Objavio: roommateor logo Roommateor.com
Ažurirano:


10 tipova cimera...
Neuredan cimer