Loš cimer

Shvataš da cimer nije onakav kakvim se predstavio. Ima nešto što ti kod njega smeta ili je to ustvari više situacija a sve se nakupilo i ne možeš više živeti sa tom osobom. Lokacija stana, kao i cena odgovara i sada se pitaš kako da tu pogodnost zadržiš ali da u najkraćem mogućem roku nađeš drugog cimera. Pitaš se da li je to realno i kako realizovati. Razmisli o tome, sta ti smeta kod cimera i da li on to pokušava da popravi. Neke navike cimer ima usađene i može mu biti teško da promeni.

loš cimer - zabrinutost

Glasna muzika

Cimerka pušta glasnu muziku i dovodi društvo. Ja sam tip osobe kojoj treba tišina a pogotovu kada učim. Ona nema nikakva pravila, ne obavlja svoje obaveze i po celi dan se samo zabavlja. Kada joj kažem da stiša, ona to navodno uradi i kaže da od toga ne može tiše. Kada spavam, budi me, kada učim dekoncentriše me i inače mi remeti mir i danju i noću. Pokušale smo da se dogovorimo, ali ona kaže da se maksimalno prilagodila mojim potrebama. Moram da kažem da se i jeste potrudila ali to nije to. Kada vidim njene prijatelje, čudno me gledaju kao da im ja nesto branim, i imam osecaj da jedva čekaju da izađem iz stana jer sam ja za njih neko ko je previše ozbiljan i kvari zabavu. Kada se nista ne čuje, ja se radujem, ali gledam da žurim da učim za to vreme dok je tišina i to mi stvara pritisak i čini mi život stresnim. Inače, ne mogu da učim sa kolegama ili u čitaonici. Mogla sam da živim i u studentskom domu i da učim tamo, ali sam želela svoju sobu i mir, međutim ovde ga nisam dobila. Razgovarala sa njom puno puta. Poslednji put smo se složile da ne bismo trebale više da živimo zajedno. Sada tražim cimera, a ona se sa svojom drugaricom već dogovorila oko stanovanja. Takođe, tražim i stan jer će cimerka ostati u našem stanu.

Milica 20

Ljubomora

Moja cimerka je navikla da je uvek u pravu i da ona uvek sve zna, jako loše podnosi neuspehe u životu, ali sada na fakultetu ih ima. Ja sam dobar student i mislim da joj to smeta, ona uči nedovoljno, ali to neće da prizna. Studiramo na istom smeru, ništa ne krijem od nje, nudim joj svoje beleške, koristimo i neke zajedničke knjige. Nudila sam joj čak i da učimo zajedno ali ona odbija, verovatno zato sto uči na drugačiji način od mene. Ali to je samo početak naših nesuglasica, loše se slaže sa mojim prijateljima i sviđa joj se moj dečko. Imamo baš puno problema. Ne znam da li je ona nezadovoljna gradom, da li je promašila struku ili šta se sa njom dešava ali ne planiram više da snosim posledice. Ovo sve mi nije uticalo ni na vezu ni na uspeh na fakultetu, ali pre nego što počne loše da utiče na moj život, odseliću se sigurno.

Tijana 23

Neurednost

Cimer sa kojim živim par meseci je jako neuredan. Prostorije i predmete koje koristimo zajedno uopšte ne održava i sve prepušta meni. Njegova soba takođe nije uredna, ali to me i ne interesuje jer ja tamo skoro i da ne ulazim. Takođe, ima problem sa gubljenjem stvari. Uzme i nešto moje greškom, i onda ja moram da okrenem stan da bih to našao. Nije ispunio dogovor koji smo imali. Dogovor je bio da stan održavamo zajedno i da troškove delimo na pola. Troškove zaista delimo, i to je jedino za šta je on korektan i drži se dogovora. Međutim, meni to nije dovoljno, ne odgovara mi da idem za njim i želim da nadjem drugog cimera ili cimerku.

Stefan 24

Nepoštovanje

Cimerka me uopšte ne poštuje. Ona je osoba koja obožava da se svađa. Sa svojim drugaricama se redovno raspravlja u stanu, a isto tako i sa dečkom. Sklona je da izgovori ružne reči a onda sutradan da se ponaša kao da se ništa nije desilo. Kada padne ispit ili kada je iznervira dečko, ja je izbegavam. Previše je osetljiva. Sa njom može da se funkcioniše po nekim pravilima, odnosno njenim pravilima. Ja sam joj rekla da ne može tako da se ponaša prema meni i da ja ne mogu pre nego što joj se obratim razmišljam u kakvom je ona tada raspoloženju. Takođe sam joj objasnila detaljno zašto smatram da je loš cimer. Ne želim da živim pod stresom. Do kraja ove nedelje menjam stan, našla sam drugu cimerku, pogodilo se da je to devojka sa kojom sam se družila u osnovnoj školi i baš se radujem tome.

Milica 24

Prevara

Moj cimer uopšte nije bio iskren i pošten. U početku mi je bio sumnjiv, ali sam mislio da je ipak ok. Međutim kako sam ga bliže upoznavao, video sam da jako čudno razmislja i da je veoma nepošten čak i prema svojim drugovima. Sklon je lažima,a primetio sam da i krade. Moja soba je uglavnom bila zaključana ali se ipak nisam osećao sigurno. Često me je i molio da mu pozajmim pare, ja sam to uradio nekoliko puta i naravno, nije mi vratio. Sva sreća, pa nije u pitanju mnogo para. Kada sam video sve to, odmah sam otišao. Moj savet je da se treba što pre odseliti, bez ikakvih izgovora i odlaganja. Otišao sam i nismo više u kontaktu.

Milan 28

Podeli ovaj tekst sa prijateljima
Objavio: roommateor logo Roommateor.com
Ažurirano: