10 tipova cimera s kojima ćete se susresti tokom studija

10 tipova cimera s kojima ćeš se susresti tokom studija

Život sa drugim ljudima zvuči zanimljivo. U redu je živeti i sam, ali neka iskustva koja dobijamo zajedničkim životom su neprocenjiva. Imamo predstavu kako se treba ponašati ali ipak u praksi to izgleda drugačije. Nađi cimera i stekni iskustva u cimerskom životu.
Učestvuj u anketi i kategorizuj* svog cimera. Nakon što pročitaš tipove cimera, obeleži kojoj kategoriji pripada tvoj cimer. Anketa se nalazi na kraju bloga.
cimerke

Party manijak

Danas je pravi dan za žurku iako je bio i juče. Nalazili su se i pre žurke u stanu, zatim se produžilo u grad. Bilo je odlično i zato treba nastaviti. Pre nastavka, mora se rešiti mamurluka kako bi se spremio za večeras. Pored toga, cimer ti je stručnjak za alternativnu medicinu, specijalizovan za tu oblast.
I nema veze što je uskoro ispitni rok, opet se ide na žurku. Ovakvu filozofiju studiranja i studentskog života može imati i tvoj cimer. Da li se uklapaš ili ne, tako će biti. Možeš učestvovati ili se buniti, ali njegov način života je takav.

Misteriozan

Cimer se useli i zatim često ide kući ili ne napušta svoju sobu. Tajanstven je i krije sve. Zaključano je i kada je u sobi i kada nije. Neuhvatljiv je i ponaša se kao da ima neku tajnu. Ne znaš gde je i zašto se krije, možda je tajni agent.
Njegovo kretanje će ostati misterija tvojih studentskih dana. Sa jedne strane, ako nije tu, ti se osećaš potpuno slobodno. Ali ako želiš društvo u stanu, ovo nije najbolji izbor. Trebalo bi da

Bučan

Odlično znaš kada je cimer kod kuće, ne moraš da proveravaš. Kod kuće je glasna muzika ili je pojačan TV kada gleda utakmicu. Toliko je bučno da zvuči kao da je koncert ili utakmica u tvojoj sobi. Ovo može biti dobro ako voliš muziku ili ako navijate za isti tim.
Ako slušate istu vrstu muzike ili gledate istu utakmicu i pravite zajedno buku, odlično. Samo oprezno, komšije već kuju plan kako da vas spreče u tome. Kada vas prijave, naći ćete bolji stan, tako se međusobno tešite.

Drveni advokat za među

Jasno razgraničenje šta je čije. Stroga cimerska pravila. Neka su čak i na magnetu na frižideru. Tačno se zna granica šta se sme, a šta ne. Tačno je definisano koji prostor pripada njemu koji tebi, kao što njegov deda tačno zna dokle je međa u njegovom dvorištu iako komšija tvrdi suprotno.

Štedljivac

Mora da ima uvid u to koliko se novca troši. Ako nešto delite, bolje se unapred dogovorite za cenu.
U redu je što štedi za neke svoje aktivnosti. Samo je problem kada dođe u sred zime i ugasi peć ili isključi bojler, a ti se baš tada vraćaš sa treninga.

Lenjivac

Cimer živi u haosu. Kada zaviriš u sobu, zapitaš se da li je realno. Stvari su svuda okolo, kao i prazne ambalaže nečega što se jelo pre nedelju dana. Postoji i opcija da se sapleteš o neku cipelu, pazi kako hodaš ili nemoj ulaziti u sobu.
Uvek je umoran i neaktivan. Najviše i najduže odmara posle spavanja. Ima drugačiji sistem vrednosti. Za njega je svaki dan vikend ili praznik. Po njegovom kalendaru, svaki dan se smatra praznikom. Dakle, odmara ili praznuje.

Tugaljivac

Tužan je jer ga je ostavila devojka sa kojom je bio mesec dana. Međutim, već za nedelju dana će se žaliti za devojkom koju je upoznao sutra. Šta da se radi, svako mora imati rame za plakanje.

Kradljivac

Može se desiti da i na ovakvu osobu naiđeš. Kada nisi tu, uđe u sobu, a tebi nešto nestane. Pozajmljuje tvoje stvari bez pitanja. Koristi tvoj šampon. U frižideru se takođe zna koja je čija hrana ali cimer uzima tvoj deo ne mareći za dogovor.
I posle je kao slučajno pojeo cokoladu koju ti je tvoja ljubav sinoć kupila. Stan nije dovoljno prostran da bi sve sakrio od njega. Ma,

Pozitivac

Veoma interesantan, sa dobrim smislom za humor. Dobra strana je što uvek ume da se šali, naglašena druželjubivost i osoba koja je svakako poželjna u društvu. Kada ne ide sve kako treba, cimeru ili tebi, svakako je tu da se našali. Šali se čak i na svoj račun, nema prepreke i granice u stvaranju pozitivne atmosfere.
Ovako pozitivnu osobu je lepo imati pored sebe. Ako potražiš novi stan, preselićeš se zajedno sa cimerom.

Dobar cimer

Dobar cimer je osoba koja je uvek tu za tebe. Uvek se drži dogovora, osim toga, vi ste i dobri prijatelji. Možete sve reći jedno drugom. Imate ponekad sitne nesuglasice koje su lako rešive. To je samo posledica velike iskrenosti koja postoji među vama. Ovakvog cimera treba zadržati i nakon studija, jer se pravi prijatelji teško nalaze.

ANKETA

Kog je tipa tvoj cimer?

  Party manijak
  Misteriozan
  Bučan
  Drveni advokat za među
  Štedljivac
  Lenjivac
  Tugaljivac
  Kradljivac
  Pozitivac
  Dobar cimer


Srećno sa sadašnjim i budućim cimerima! Uživaj u studiranju i neka cimer bude deo pozitivnih slika tvojih studentskih dana.
*Kategorije cimera ne treba shvatiti bukvalno. Tekst je šaljivog karaktera.
Objavio: roommateor logo Roommateor.com
Ažurirano:


5 stvari koje treba...
Organizacija života...