Zašto je dobro živeti u Beogradu?

Život u Beogradu može ti biti od velike koristi, možeš steći puno uspomena i poznanstava koja će ti biti od koristi za dalji lični razvoj.
Neko kaže da je u Beogradu "haos" i da je teško snaći se, kao i to da je previše skup. Ostali kažu da je super izbor a pogotovu za mlade ljude.
Šta god drugi mislili, mi sami odlučujemo. Ako je tvoja konačna odluka da živiš u Beogradu želimo ti sreću. Pronađi stan ili .
beograd-panorama

Upoznaćeš mnogo ljudi

Kada dođeš u Beograd upoznaćeš mnogo ljudi. Ako si osoba koja uživa da širi svoje krugove poznanstava, Beograd je pravi izbor za druželjubive i otvorene osobe poput tebe.
Šireci krug poznanika i prijatelja, imaćeš i veće mogućnosti. Znaćeš uvek sa kim da izađeš, od koga da saznaš koja su najpopularnija mesta. A tvoji poznanici će te zatim upoznavati sa drugim ljudima, taj krug se ne zatvara. Što je veći, znači da se bolje prilagođavaš novim sredinama.
“Svet je mali”
Na tom putu novih poznanstava, iznenadićeš se koliko ćeš ljudi upoznati koji su živeli negde gde i ti, u istom gradu ili negde blizu. Možda ćete se i slagati i osećati solidarnost, jer već imate “nešto zajedničko”.
Ukoliko to sve nije dovoljno, ipak osećaš da ti nedostaje bliskost u novim poznanstvima i prijateljstvima, usamljenost, koji će te razumeti i podržati.
Možda je cimer duže od tebe u Beogradu, pa će ubrzati tvoj proces adaptacije novoj sredini. Podrška i solidarnost cimera puno znači u ovakvim situacijama. Pored toga ćeš upoznati prijatelje cimera i tako dodatno obogatiti svoj društveni život.

Obrazovanje i posao

Poznato je da je Beograd grad koji pruža najviše mogućnosti. Ukoliko želiš da studiraš u Srbiji, moguće je da u nekom drugom gradu ne možeš da budeš na smeru koji želiš, jer ga ima samo u Beogradu.
Ovo je i grad u kome ćeš lakše naći posao nego na drugim mestima. Možda bi ti u početku trebalo vremena dok se prilagodiš, ali kada taj period prođe, lakše ćeš nalaziti poslove. Takođe, ukoliko si student, možeš lakše naći neki part time posao.

Snalažljivost i fleksibilnost

Beograd je veliki grad, tako da imaš ogroman izbor gde sve možeš ići u slobodno vreme. Kada kreneš u avanturu, opustićeš se i ići na sve više mesta, iako ćeš imati i ona omiljena kojima se uvek vraćaš.
Vremenom ćes steći odličnu snalažljivost u prostornu. S obzirom da u Beogradu ne možeš sve posetiti uvek ćeš imati da vidiš još i još. Kada pomisliš da je dovoljno, nešto će te razuveriti.
Naučićeš da se snalažiš u velikim gradovima. Kasnije ćeš lakše funkcionisati i u u drugim većim gradovima, bilo kao turista ili stanovnik.

Da li ćeš se prilagoditi društvu?

Svakako. Upoznaćeš različite ljude. Neće ti svako odgovarati ali ćeš umeti da se snađeš i prepoznaš šta ti odgovara. Naučićeš da ne obraćaš pažnju na raznolikosti i postati psihički jača i snalažljivija osoba u odnosima sa drugim ljudima. U manjim gradovima postoje podjednake razlike, ali su one prikrivene.

Brzina

Beograd je grad koji nikad ne spava. Grad je pun, stalno je neka akcija i sve se dešava brzo. U saobraćaju je haos, ali možeš izbeći udarne termine kada se stvara gužva. Ubrzan način života svakako svima odgovara jer smo tako navikli.
Što se tiče života, svakako možeš pronaći neko mirnije naselje gde nema buke. Ima mnogo prelepih mesta za život u Beogradu.

Izvučena pouka

Nakon svih tih avantura i poznanstava, imaćes prelepo životno iskustvo. Uvek ćeš se sa osmehom sećati nekih prijatelja, bivših cimera i raznih zajedničkih situacija.
Možda ti glavni cilj i ne bude fakultet koji pohađaš ili posao koji imaš, moguće je da je to samo jedna faza u tvom životu. Neko je napustio fakultet ali je ostao u Beogradu, neko je promenio posao i našao bolji. Možda se vratiš u svoj grad i tamo nađes ono bolje sto očekuješ.
Svakako, znaš kako je živeti u Beogradu, sada znaš u kom pravcu da gradiš budućnost. Da li je Beograd, ili neki drugi veliki grad postao tvoj konačni cilj ? Ako nije, bar ćeš znati sta želiš, i naučiti da ceniš prednosti odabranog mesta za život.
Naš savet za one koji su se opredelili za život u Beogradu: zbog veličine grada trebalo bi da obratiš pažnju na to gde , ne bi bilo praktično da moraš putovati da obaviš svakodnevne aktivnosti. Ukoliko moraš da putuješ do faxa ili posla, a planiraš da ideš gradskim prevozom, nađi lokaciju koja je povezana sa tvojim faxom ili poslom. Srećno!
Objavio: roommateor logo Roommateor.com
Ažurirano:


Studiranje u Nišu
Kako sprečiti dosadu...
Marketing

Preuzmite MEDIA KIT portala Roommateor: