Zašto je Zemun jedan od najboljih krajeva za život sa cimerom?

Zašto je Zemun jedan od najboljih krajeva za život sa cimerom?

Za jedan kraj u kome živimo, bitno je da može ispuniti naše želje i potrebe na dnevnom nivou. Stanovnici Zemuna često govore da nemaju potrebe da idu u centar, jer sve što im treba je u Zemunu. To i jeste jedan od razloga zašto je Zemun jedan od najboljih krajeva za život sa cimerom.
zemun

Zemun kao grad

Pojedini zemunci imaju stav da je Zemun grad. Nama je to simpatično i rado nasmejemo kada to čujemo. Mada, ako bi želeli da produbimo temu, sigurno da postoji jak razlog takvog načina razmisljanja.
-Ima svoju tvrđavu Gardoš, koja je simbol Zemuna. Njena lepota u nama izaziva divljenje. Noću je osvetljena što daje dodatnu privlačnost. Beograđanima je jedno od omiljenih mesta za šetnju i slikanje.
Cimerski život u Zemunu može biti zanimljiv. Sa Gardoš tvrđave, ti i cimer možete uživati u pogledu ka Zemunskom keju, Dunavu i ostrvu Lidu.
- Zemunska pijaca je jedna od najpoznatijih pijaca u Beogradu. Pijaca se nalazi u samom centru Zemuna. Pored velikog izbora namirnica koje nudi, ove možeš kupiti i svežu ribu. Zemunski alasi je svakog jutra pecaju na Dunavu i donose.
- Glavna ulica u Zemunu je je prepuna kafica, jer je to srce Zemuna, odnosno “centar grada”. Okolo se nalaze ulice koje su uske i zanimljive, iz njihovog izgleda i arhitekture (austrougarski stil) se može proučavati prošlost.
Nakon svih ovih izlaganja postaje jasno zašto Zemun ima karakteristike grada. I to prelepog grada koji ima jake istorijske korene i puno kulturnog nasleđa koji to dokazuju, a istovremeno i karakteristeke savremenog grada.

Dobra lokacija

Ljudi koji nisu informisani, smatraju da je Zemun daleko od Beograda. Ali Beograđani znaju da je on zapravo “preko mosta” (Brankovog mosta).
- Od Zemuna do Zelenog putuješ 10 minuta gradskim prevozom. Opet, zavisi u kom delu Zemuna živiš ali do centra ne bi trebalo da putuješ više od 20 minuta jer je relativno blizu.
Linije koje povezuju Zeleni Venac i Zemun su 15, 84, 704, 706 i 707. Tako da je blizu centar kao i autobuska stanica.
- Od Zemunskog keja polazi autobus do Ade Ciganlije, gde možeš provoditi vreme pogotovo u letnjem periodu. U pitanju je linija 88, putuje do Ade 15-ak minuta. Tokom sezone kupanja, otvara se nova linija gradskog prevoza iz Zemuna ka Adi, na autobusu piše ADA 2.
Zemun je zabavan i sam to sebi, ali ima i tu prednost što je dobro povezan sa atraktivnim delovima grada. Tako da, nema ograničenja ukoliko ti se negde ide. Gradski red vožnje je prilagođen tako da možeš brzo da stigneš do odredišta. Ovakva lokacija sigurno odgovara .

Sport i rekreacija

U Zemunu se nalazi velika staza za trčanje. Dugačka je 3-4 kilometara. Pored trkačke staze, tu se nalazi biciklistička staza, sprave za vežbanje, sportski tereni, i još mnogo toga.
Ako se opredeliš za sport ovo je odlična lokacija. Imaš besplatnu rekreaciju u gradskom parku koji ti je blizu mesta stanovanja.
Još ako imaš cimera da te podrži i da se zajedno motivišete, još bolje.
Šetalište se prostire duž obale Dunava. Šetnja je jedna od zdravih navika u slobodno vreme. Ako više voliš da voziš bicikl, možeš iznajmiti na zemunskom keju.

Zabava i hobi

- Voliš da izlaziš, ideš često na jutarnju kafu, na piće noću ili šta već ? U Zemunu ima puno kafića, restorana i splavova.
Možeš odabrati one na samoj obali Dunava. Po pristupačnim cenama možeš uživati u pogledu ka Dunavu. Noću, takođe ima dobrih opcija za izlazak. Što se tiče restorana, pružaju prelepu hranu, među kojom su i razni riblji specijaliteti napravljeni od sveže ribe.
- Voliš krstarenje ? Upravo je Zemun mesto odakle počinju sva krstarenja Savom i Dunavom. Ture počinju od hotela Jugoslavija.
- Voliš pecanje ? Na Zemunskom keju ima puno pecaroša. To je mnogim Zemuncima hobi, a dolaze da pecaju i oni koji ne žive u Zemunu jer tu ima puno pogodnih mesta i terena za pecanje.
Za pecaroše je dobra opcija i ostrvo Lido. Do Lida mogu doći “taxi brodićem”. Druga opcija je sačekati da se namontira most ka Lidu, koji omogućava posetu ostrvu tokom celog leta.
- Šoping. Što se tiče većih i poznatijih prodajnih objekata, najbliži je Ušće shopping centar. Malo dalje od toga je Delta city koji se nalazi na Novom Beogradu.

Veliko ratno ostrvo-Lido

lido
Lido je jedno od najpopularnijih izletišta i kupališta na teritoriji grada Beograda. Most ka Lidu se postavlja 1. jula a uklanja 1. septembra. Tako je svake godine, uz moguće varijacije u skladu sa vremenskim prilikama, ali je uglavnom u pitanju samo nekoliko dana.
Most ka Lidu omogućava besplatan prelazak preko reke. Na ostrvu se nalazi velika peskovita plaža sa tuševima, teren za odbojku na pesku i kafic u kome možeš kupiti vodu ili sok ako zaboraviš da poneseš na plažu. Ili da jednostavno sedneš na kafu ili piće sa prijateljima ili cimerima.
Osim velike plaže koju poseduje, najveći deo Lida je šumovit predeo. Postoji staza uz reku kojom možeš šetati i zalaziti ostrvo, usput možeš videti puno voća kao i drvene brvnare zemunaca.
U obilasku Lida možeš naići na druge ljude koji tu šetaju ili pecaju. Taj deo je poput divljine, a zapravo je to srce Beograda, što je jako zanimljiva činjenica. Tu lepotu koju je priroda pružila treba iskoristiti.
Na Lidu se nalazi i jedan restoran. Do njega možeš doći ako od tuševa nastaviš da ideš pravo. U restoranu služe nekoliko kuvanih jela kao i sveže upecanu ribu pripremljenu na različite načine.
Savet: ukoliko nećeš živeti u Zemunu, obavezno ga poseti. Sigurno ti je nešto što smo rekli već privuklo pažnju, ali je Zemun toliko bogat da je moguće da ćeš otkriti još nešto. Kako god bilo, mnogi smatraju da ko jednom dođe u Zemun, nekad će se i vratiti opet jer lako prirasta srcu. Obavezno posetiti, to se ne propušta!
Objavio: roommateor logo Roommateor.com
Ažurirano:


Prednosti života...
Studiranje u Kragujevcu
Marketing

Preuzmite MEDIA KIT portala Roommateor: