Zašto je Zemun jedan od najboljih krajeva za život sa cimerom?

Zašto je Zemun jedan od najboljih krajeva za život sa cimerom?

Za Zemun se može reći da je jedna od najboljih lokacija za život u Beogradu. Poseduje naselja koja su urbana, ali sa druge strane pozicionirana tako da pružaju mir i dobru povezanost sa ostatkom Beograda. Mladi studenti često biraju Zemun i zato on je jeste jedan od najboljih krajeva za život sa cimerom.
zemun

Zemun je grad u gradu

Zemun ima karakteristike grada, od kulturnih i rekreativnih sadržaja za provođenje slobodnog vremena do važnih gradskih institucija.
Odlična je povezanost sa ostalim gradskim lokacijama, ali nije nužno svakodnevno putovati po Beogradu kada pronađeš deo grada za život koji se poklapa sa svakodnevnim aktivnostima. Kada bi svi delovi grada bili ovako razvijeni, automatski bi se i gužve u prevozu smanjile.

Znamenitosti Zemuna

- Gardoš kula ima veliki kulturni i istorijski značaj i predstavlja simbol Zemuna. Sa trđave je prelepa panorama ka Dunavu i gradu, noću je ostvetljena, tako da je pravi izbor za šetnju u bilo kom delu dana.
- Zemunska pijaca je jedna od najpoznatijih pijaca u Beogradu. Pijaca se nalazi u samom centru Zemuna. Pored velikog izbora namirnica koje nudi, ovde se prodaje i sveža riba. Zemunski alasi je svakog jutra pecaju na Dunavu i donose.
- Glavna ulica u Zemunu je “centar grada”, ima dosta kafića. Okolo se nalaze ulice koje su uske i zanimljive, iz njihovog izgleda i arhitekture (austrougarski stil) se može proučavati prošlost.
U Zemunu ima puno starogradnji zanimljive arhitekture. Uske ulice i građevine koje su ostale iz prošlih vremena su ono što daje na značaju i vrednosti Zemuna kao lokacije sa bogatom tradicijom i istorijom.
Zajedno sa kulturnim i istorijskim nasleđem, Zemun je prerastao u prelep savremeni grad. Spoj tradicije i savremenog društva se najbolje oslikava na Zemunu koji se prilagođava svim vremenima.
Opština Zemun raste, širi se, ima veliki broj novogradnji jer je interesovanje za stanovanjem vremenom sve veće. Na tržištu nekretnina je zapažena velika potražnja za stanovanjem u Zemunu.
Ukoliko planiraš da pronađeš stan, poseti stranicu izdavanje stanova Zemun ili pronađi cimera i stan u Zemunu.

Zašto je dobro iznajmiti stan u Zemunu?

U velikom broju slučajeva se dešava da tako se neko doseljava u novi grad, odmah bira lokaciju koja je najpopularnija, a to je svakako centar. Život u centru jeste dosta praktičan pogotovu za strance koji ne poznaju grad. Ono što studentima donosi život u centru može biti blizina čitaonice, menze, fakulteta i sličnih mesta koja obilaze svakodnevno.
Vrednost nekretnine u centru je dosta veća, cenu diktira tržište, a na tržištu je ogromna potražnja i to utiče na cene kirija. Kada se bira deo grada za život prvi put, kad još ne poznaješ grad, ideš na sigurno, ali je vrlo moguće da ćeš nakon upoznavanja grada shvatiti da ti još neke lokacije mogu odgovarati za život. Iz tog razloga treba to uzeti u obzir pre potrage za stanom i razmotriti alternative.
Zemun je odlično povezan sa ostatkom grada, ima veliki broj naselja i većina njih su odlično pozicionirana. Od centra do Zemuna je potrebno samo preći Brankov most i odatle se vrlo brzo stiže do konačne lokacije. Ima više linija gradskog prevoza, od kojih neki staju na više stanica, a drugi na manje, što znači da je moguće stići do Zemuna i za 5 minuta kada nema gužvi u saobraćaju.
Linije koje povezuju Zeleni venac i Zemun su 15, 84, 704, 706 i 707.
Centar, autobuska stanica i Ada Cigancija su neke od lokacija koje su povezane sa Zemunom direktnom linijom.
- Od Zemunskog keja polazi autobus do Ade Ciganlije, gde možeš provoditi vreme pogotovo u letnjem periodu. U pitanju je linija 88, putuje do Ade 15-ak minuta. Tokom sezone kupanja, otvara se nova linija gradskog prevoza iz Zemuna ka Adi, na autobusu piše ADA 2.
Novi Beograd je još traženiji kada je u pitanju stanovanje i zato su cene kirije nešto više nego u Zemunu koji je prostorno jako blizu. Pogledaj i izdavanje stanova Novi Beograd i proveri razliku u ponudi stanova. Potražnja je dosta veća od ponude, pogotovo kada su u pitanju manji stanovi na bilo kojoj popularnoj lokaciji.

Sport i rekreacija na Zemunskom keju

Na Zemunskom keju se nalazi velika staza za trčanje koja je dugačka je 3-4 kilometara. Pored trkačke staze, tu se nalazi biciklistička staza, sprave za vežbanje, sportski tereni, i još mnogo toga.
Ukoliko voliš da šetaš ili trčiš, ovo je odlično mesto za tebe. Za zdrav život nema nikakvih prepreka, ali ako živiš blizu reke koja pored toga ima i dostupnu mogućnost za rekreaciju, to te može dosta motivisati za sport.
Ukoliko živiš sa cimerom i delite zajednička interesovanja i vrednosti, možete se zajedno motivisati i iskoristiti ovu priliku. Postoji veliki broj prednosti života sa cimerom, a navedeno može biti jedna od prednosti.

Slobodno vreme u Zemunu

Ukoliko često izlaziš na kafu ili u restoran, Zemun nudi veliki broj kafića, splavova i restorana sa pristupačnim cenama. Uglavnom se kafići nalaze na reci ili pored reke, što je odlično posebno kada je lepo vreme i otvorene bašte. Pogled ka Dunavu je prelep i vrlo je prijatno popiti kafu na ovakvoj lokaciji.
Što se tiče restorana, na Zemunskom keju se mogu između ostalog naći i riblji specijaliteti napravljeni od sveže ribe.
- Voliš krstarenje? Upravo je Zemun mesto odakle počinju sva krstarenja Savom i Dunavom. Ture počinju od hotela Jugoslavija.
- Voliš pecanje? Na Zemunskom keju ima puno pecaroša. To je mnogim zemuncima hobi, a dolaze da pecaju i oni koji ne žive u Zemunu jer tu ima puno pogodnih mesta i terena za pecanje.
Za pecaroše je dobra opcija i ostrvo Lido. Do Lida mogu doći “taxi brodićem”. Druga opcija je sačekati da se namontira most ka Lidu, koji omogućava posetu ostrvu tokom celog leta.

Veliko ratno ostrvo-Lido

lido
Lido je jedno od najpopularnijih izletišta i kupališta na teritoriji grada Beograda. Most ka Lidu se postavlja 1. jula a uklanja 1. septembra. Tako je svake godine, uz moguće varijacije u skladu sa vremenskim prilikama, ali je uglavnom u pitanju samo nekoliko dana.
Most ka Lidu omogućava besplatan prelazak preko reke. Na ostrvu se nalazi velika peskovita plaža sa tuševima, teren za odbojku na pesku i kafić.
Osim velike plaže koju poseduje, najveći deo Lida je šumovit predeo. Postoji staza uz reku kojom možeš šetati i zalaziti ostrvo, usput možeš videti puno voća kao i drvene brvnare zemunaca. Taj deo je poput divljine, a zapravo je to srce Beograda, što je jako zanimljiva činjenica. Tu lepotu koju je priroda pružila treba iskoristiti.
Na Lidu se nalazi jedan restoran. Do njega možeš doći ako od tuševa nastaviš da ideš pravo. U restoranu služe nekoliko kuvanih jela kao i sveže upecanu ribu pripremljenu na različite načine.
Svako ko je došao jednom u Zemun, posetio ga je ponovo. Zemun ima kvalitete koje privlače meštane, domaće i strane turiste bilo da je namera poseta provođenje slobodnog vremena, negovanje tradicije, šetnja pored Dunava, investiranje, posmatranje arhitekture, stanovanje, sport i tako dalje. Šta god da je u pitanju, Zemun privlači ljude jer pruža mnogo sadržaja koji imaju neprocenjivu vrednost.
Objavio: roommateor logo Roommateor.com
Ažurirano:


Prednosti života...
Studiranje u Kragujevcu